Állandó célpont

Állandó célpont

“Megerősíthetem, hogy Lewis sem korábban, sem most nem fontolgatja, hogy jegyeket venne az űrutazásra” – nyilatkozta ma délután a McLaren szóvivője, ez azonban már késő volt, Hamilton űrutazásos terve ugyanis gyorsan “értő” közönségre talált az új bajnokot hobbiszerűen utáló spanyol F1-es rajongók között. A hírt a megszokott modorban kommentálják a különböző internetes fórumokon.

Az “újra majmokat küldenek az űrbe?” és az “űrcsimpánzok” jellegű hozzászólások adták az alaphangot a spanyol 20minutos vagy épp a Marca fórumán,  többen azért fohászkodtak istenhez, hogy Hamilton és az apja az űrben maradjanak, de olyan hozzászóló is volt, aki az összesen 14 űrhajós életét követelő 1986-os és 2003-as űrrepülőgép-katasztrófákat sem átallotta előrángatni: “Challenger & Columbia pooowaaa!” – írta a hozzászóló.

Hamiltont a Fernando Alonsóval közös, nem épp zökkenőmentes 2007-es idénye után először az idei téli tesztek alkalmával gúnyolták spanyol szurkolók, majd a szezonzáró előtt egy teljes weboldalt szenteltek a mclarenes bajnoki esélyes megátkozására, ahol szintén nem spóroltak a sértő, és sokszor nyíltan rasszista üzenetekkel sem.

A Hamiltont ért támadásokról egyébként a sportot felügyelő FIA elítélően nyilatkozott nemrég, és Fernando Alonso is felemelte a szavát, míg az F1 ura, Bernie Ecclestone szerint az ilyesmik inkább csak a sportdrukkerek fegyvertárának kellékeihez tartoznak. Az utóbbi véleményt osztotta a veterán David Coulthard és Mark Webber is.