Az összesen nyolc világbajnoki címet szerző Valentino Rossi két napig a Ferrari Forma-1-es csapatával tesztel Mugellóban. A motoros maga kérte a lehetőséget, amelyet az olasz csapat örömmel teljesített.

A motoros azt az F2008-ast vezetheti, amelyet Kimi Räikkönen használt az év utolsó két versenyén. Az egyetlen eltérés, hogy az 1-es rajtszám helyett a Doctor becenévre hallgató fiatalember 46-os rajtszámát festették rá.


“Nagyon boldog vagyok, hogy megkaptam ezt a lehetőséget, szeretném megköszönni Luca di Montezemolo elnök úrnak és Stefano Domenicalinak” – mondta az újságírók előtt Rossi tegnap. “Forma-1-es Ferrarit vezetni olyan pályán, mint Mugello fantasztikus és hihetetlen”

Rossi összesen 51 kört teljesített a mugellói pályán, amelyet a MotoGP-versenyekről már jól ismer. Délelőtt még 1:23,930 volt a legjobb körideje, de délutánra sokat gyorsult és 1 perc 22,55 másodpercre javította azt, ami kevéssel marad el Raikkönen 1:21,079, illetve a Ferrari tesztpilótája Luca Badoer 1:21,010 azonos autóval futott idejétől.

“A mért időket kielemezve, amelyeket Fioranóban, Valenciában és itt teljesítettem, kemény kitartó munkával jó Forma-1-es pilóta lehettem volna” – mondta Rossi. “Nehéz megmondani, hogy nyerhettem volna-e, de a potenciál kétségtelenül megvan hozzá.”

Valentino Rossi jó F1-pilóta lenne 3


Látták ezt korábban a Ferrarinál is, hiszen megpróbálták az F1-be csábítani, Rossi végül maradt a motoroknál. Teljesítményét azonban most is elismerték:

“Ez két tisztán az élvezetről szóló nap nekünk és Vale számára is, jóllehet kemény munkát végeztünk. Vale kiváló Forma-1-es versenyző lehetett volna, de más utat választott. Ő a családunk része, ezért adtunk lehetőséget neki, örülünk, hogy újra együtt lehetünk, két olasz szimbólum, mint a Ferrari és Valentino Rossi” – mondta a Ferrari csapatvezetője Stefano Domenicali.  

A pilóta ma folytatja a munkát a Ferrarival.