Újra a spanyol bunkók célkeresztjében

Újra a spanyol bunkók célkeresztjében

Fernando Alonso és Lewis Hamilton tavalyi rosszul sikerült mclarenes partnerségét néhány primitív figura még mindig nem tudta megemészteni. Spanyol “szurkolók” olyan weblapot hoztak létre, amelyen virtuálisan tönkretehetik Hamilton vasárnapi futamát, és ezzel a bajnokságát, amivel letaszíthatná Alonsót a minden idők legfiatalabb F1-bajnokának járó trónról.

A “Defektet Hamiltonnak!” nevű oldalon az interlagosi pályán lehet elhelyezni különböző szúrós tárgyakat, hogy aztán azok kidurrantsák a mclarenes kerekét. A lelkes átokszórók rajzszögek, szögek, sőt még tarajos sül közül is választhatnak.

Az oldalra már több tízezren bejelentkeztek. A virtuális csapdák mellé a felhasználók üzenhetnek is Hamiltonnak, és természetesen nem jókívánságokról van szó.

“Félvér, dögölj meg az autóban”, “Csoki, megdöglesz!”, “Rohadj meg, majom!”, és hasonló szövegektől hemzseg a weblap.

Nem ez az első eset, hogy a spanyol rasszisták Hamiltont támadják, Barcelonában a téli tesztek idején okozott a súlyánál kicsit talán nagyobb botrányt néhány bokszosképű spanyol “szurkoló”, de egyes helyszíni beszámolók szerint a Spanyol Nagydíj idején is voltak olyanok a lelátókon, akik szurkolás helyett inkább gyalázkodtak.