Vasárnap Lewis Hamilton és Felipe Massa a 2008-as világbajnoki címért csap össze, de az idény utolsó futamán mások is vívják majd saját csatáikat. Nézzük, hogy kikre érdemes még figyelni, ki miért küzd majd!

A harmadik hely – Kubica és Räikkönen

Robert Kubica és Kimi Räikkönen magánháborúja a világbajnokság harmadik helyéért folyik. A tavalyi bajnok, Räikkönen a negyedik helyen áll 69 pontjával, míg a BMW-s 75 pontjával nagyon szeretné megőrizni helyét a két főszereplő mögött. Az esélye megvan rá, de azért a finn sem fog egyszerűen félreállni.

Alonso megalázza az utódját?

Alonso megalázza az utódját?

Alonso megalázza az utódját?


A hatodik hely – Alonso és Kovalainen

Első pillantásra nem tűnik olyan izgalmasnak, de ha jobban belegondolunk, nagyon is sokat ér, hiszen a három élcsapat éppen hat pilótával van jelen a mezőnyben. Ha az 53 ponttal jelenleg ott helyet foglaló Fernando Alonsónak sikerül ezt megtartania, az már önmagában diadal, míg az 51 pontos pót-Alonsónak, Heikki Kovalainennek azért kellene megelőznie a spanyolt, hogy ne maradjon túl nagy szégyenben – és persze a McLarennek is kell minden pont a konstruktőri harcban.

A nyolcadik hely – Vettel és Trulli

Alonsót és Kovalainent már nem lehet utolérni a mögöttük levőknek, de az ifjú titánnak és az olasz veteránnak van még elszámolni valója egymással. A 30 ponton egyenlőségben álló Sebastian Vettel és Jarno Trulli közül mindketten a jobbik eredmény szeretnék.

Családi perpatvar – A Red Bull és a Toro Rosso

A kisöcsi idén kellemetlen helyzetbe hozta a bátyust, a Toro Rosso ugyanis 5 ponttal vezet a “nagycsapat”, a Red Bull előtt a konstruktőri küzdelemben. Az azonos kasztnival, de különböző motorral versenyző alakulatok közül a Ferrarit használó kiscsapatnak fekszik majd talán jobban az interlagosi pálya, így bár elég kínos, de a Red Bull-osoknak valószínűleg bele kell nyugodniuk a 7. helybe. Halkan tesszük hozzá, hogy még a Williams is megverheti az üdítős csapatot, hiszen csak 3 ponttal vannak lemaradva.

Összejön vagy nulláznak?

Összejön vagy nulláznak?

Összejön vagy nulláznak?


Becsületpont – Force India

A sereghajtó a tavalyi spykeres formájához képest nagyon sokat fejlődött, megérdemelnék, hogy legalább egy pontot szerezzenek az idényben, főképp, hogy ez még 2007-ben is sikerült valahogy. A mezőny azonban annyira szoros, hogy Fisichelláék csak a nagy esőben és a kiszámíthatatlan fordulatokban bízhatnak. Mi azért drukkolunk.