Magával kell rántania Massát

Magával kell rántania Massát

Eddie Jordan, az egykor saját nevét viselő F1-es alakulatot 15 évig igazgató ír szakember Lewis Hamiltonnak drukkol a hétvégi, mindent eldöntő Brazil Nagydíj előtt. A 60 éves szakember arra is figyelmezteti a mclarenest, hogy a hétpontos hátrányban lévő ferraris, Felipe Massa sportszerűtlen eszközökhöz is nyúlhat, a rajtnál a Japán Nagydíjon történtekhez hasonlóan kilökheti Hamiltont. Jordan a kemény visszavágást javasolja.

“Nem biztos, hogy sikert aratok azzal, hogy ilyet mondok, de ha Massa megpróbálja kilökni Hamiltont, mint Japánban, hogy így kaparintsa meg a címet, akkor Lewisnak is készen kell állnia. Ha Massa ilyennel próbálkozik, akkor Lewisnak rá kell kormányoznia, hogy Massa is biztosan kiessen, le kell szakítania a kerekét” – nyilatkozta Jordan a brit Daily Expressnek.

Jordan azt is hozzátette, hogy Hamilton akkor nyerhet, ha a Kínában mutatott formáját hozza Interlagosban, míg ha úgy viselkedik, mint Japánban, akkor semmi sem garantált. Az egykori csapatfőnök bízik abban, hogy a mclarenes tanult az elmúlt két év tapasztalataiból, és kiváló példa is áll előtte arra, hogy hogyan is kell megnyerni a bajnokságot:

“Nem kell nagyon keresgélnie: tavalyi csapattársa, Fernando Alonso jó példa. Lehet, hogy Alonsót nem érdekli Lewis, de azt el lehet lesni tőle, hogy hogyan kell győzni.”

Eddie Jordant érintő hír még, hogy a legújabb pletykák szerint 2009-ben visszatérhet a Forma-1-hez, méghozzá két igen tapasztalt pilótával, David Coultharddal és Martin Brundle-lal – azaz az ír is része lehet majd a BBC F1-es stábjának.