Felipe Massa a lehető legrosszabbkor mutatott gyenge formát, a Kínai Nagydíjat magabiztosan megnyerő Lewis Hamilton előnye nehogy csökkent volna, de még nőtt is egy versennyel az idény vége előtt. Massa, aki második helyét is csak Kimi Räikkönennek köszönhette, azt mondta, hogy a McLaren egyszerűen túl erős volt.

“Láttuk, hogy a verseny elején Lewis egy kicsit erősebb volt, pontosabban egész hétvégén az volt. Elhúzott, körönként két-három tizeddel volt jobb, biztosan könnyebb dolga volt mint nekünk, a határon versenyeztünk, hogy csökkentsük a hátrányt, de lehetetlen volt. Lewisnak egész hétvégén jobb volt az autója” – mondta a verseny után Massa.


“Ma a McLaren előrébb volt, de sikerült megszereznünk a második és harmadik helyet – az egyéni bajnokság szempontjából nem épp ragyogó, de a konstruktőri cím miatt nagyon jó. Fontos a konstruktőri címért is küzdeni, jó volt erre gondolni. Igyekeztem az egyéniben is, de ma nem ment” – vigasztalta magát a csapat sikerével a brazil.

A Ferrari fő versenymérnöke, Rob Smedley sem tudott mást mondani, minthogy elismerte a vereséget.

“A legvégéig igyekszem majd, és a szerelő srácok ugyanígy, hogy Felipe nyerhessen. Nem voltunk túl rosszak, de a McLaren jobb volt, főleg Lewis. Le a kalappal a srác előtt, ragyogó munkát végzett. Nagyszerűen versenyzett, nem hibázott, és 16 másodperccel nyert” – mondta Smedley.

Az utolsó, brazil forduló előtt Massa hét ponttal van lemaradva Hamilton mögött, a Ferrari viszont 11 ponttal vezet a McLaren előtt a konstruktőri küzdelemben.