A Kínai Nagydíj első két szabadedzésén a ferraris Felipe  Massa nem tudta tartani a lépést bajnoki riválisával, Lewis Hamiltonnal. A brazil az első edzést ugyan a második helyen zárta, de lemaradása szűk négytized volt a mclareneshez képest, délután pedig már Hamilton közelébe sem ért, a hatodik helyen több mint héttizedes hátránnyal végzett.

Massa a gyenge kezdés ellenére nem aggódik:

“Jó munkát végeztünk, azt hiszem, versenyképesek leszünk. A teljesítmény lépésről lépésre javult, ahogy a pályán egyre jobb lett a tapadás. Az első edzésen az autó egy kicsit ficánkolt, de aztán főképp a délutáni edzés második felében sokkal kezelhetőbb lett. Úgy gondolom, hogy jó irányba haladunk a beállításokkal” – mondta az edzéseket követően.

“Hogy mi a célom a hétvégén? Értelemszerűen győzni próbálok majd, vagy legalább a lehető legtöbb pontot begyűjteni” – tette hozzá.

A búcsúzó világbajnok, Kimi Räikkönen sem ment jobban csapattársánál, sőt, délután csak a nyolcadikként végzett. Azért így is volt oka az örömre – a finn ma ünnepli 29. születésnapját.

Nem rázta meg a baleset

Nem rázta meg a baleset

Az egész közönség(!) Kimit ünnepelte


“Jó volt látni, ahogy a lelátókon a rajongók a születésnapomat ünnepelték. A csapatok erőviszonyait szokás szerint nehéz csak az eredmények alapján megítélni. Az elején a fő ellenfelünk egy kicsit gyorsabb volt, de aztán kezdett kiegyenlítődni a helyzet, és szerintem ez így is folytatódik majd a hétvégén. Összességében az autó nem rossz, még ha van is min javítani” – magyarázta Räikkönen.

Hogy a Ferrari két pilótája miről is beszél, amikor javulást emleget, számunkra nem világos, hiszen a második edzést rosszabbul zárták, mint az elsőt. Inkább kincstári optimizmusnak tűnnek a nyilatkozatok, de ki tudja, talán ők tudnak valamit…