Kapkodva nem fog nyerni

Kapkodva nem fog nyerni

Bár Lewis Hamilton tehetségét mindenki elismeri, éretlensége és kapkodása miatt azonban mindenki úgy gondolja, hogy ismét elbukhatja a bajnokságot.

“Van egy régi mondás: a futamot nem lehet megnyerni az első kanyarban, de elveszíteni igen. Pontosan ez is történt. Lewis az első kanyarban elég arrogánsan vezetett. A japán futamon látszott, hogy Lewis még nagyon fiatal, csak a második idényét tölti. Lehet, hogy az interjúkban nyugodtnak tűnik, de a pályán még nem mindig képes fejben összeszedni magát. Hamilton még megnyerheti a bajnokságot, de csak akkor, ha az utolsó két futamon nem úgy vezet, mint Japánban” – értékelte kedvencét a háromszoros világbajnok, Jackie Stewart.

A McLaren utolsó bajnoka, Mika Häkkinen is nagyon hasonlóan látja a 23 éves brit fiú helyzetét, a finn egyáltalán nem biztos abban, hogy Hamilton nyer idén:

“Nagyon izgalmas az egész, két versennyel a vége előtt. Minden előfordulhat. Lesz-e műszaki hiba? Vezetői hiba? A szabályokat is lehet feszegetni, tényleg, bármi előfordulhat. Lewis egyértelműen vezet, és ha nyugodt tud maradni, akkor meg is nyerheti a bajnokságot. Persze Felipe is ott van, ott áll a küszöbön. Kubica is jön, egyre csökkenti a hátrányát, ki tudja, hogy alakul” – magyarázta Häkkinen, aki a hírek szerint személyesen is ott lesz a szezonzárón Brazíliában.