Bármi előfordulhat

Bármi előfordulhat

A Renault hatalmasat fordított az elmúlt két versenyen, Fernando Alonso Szingapúrban és Fujiban is győzött. A spanyol Sanghajban sem zár ki hasonló eredményt.

“Láthattuk Fujiban, hogy a teljesítményünk a Ferrarihoz és a McLarenhez képest is jó volt, úgyhogy úgy érezzük, hogy ezen a hétvégén is bármi lehetséges – dobogó vagy akár győzelem is. Az egész csapat nagyon lelkes a két futamgyőzelem után, mindent beleadunk majd, hogy újra erős versenyt teljesítsünk!” – mondta a kétszeres világbajnok.

“Alig várom, hogy újra az autóba ülhessek a hétvégén, Sanghajban izgalmas vezetni. A pálya kihívást jelent a pilótáknak és a mérnököknek is. Hosszú egyenesek, gyors és lassú kanyarok. Meg kell találni a megfelelő egyensúlyt, hogy az autó stabil legyen a kanyarokban, és mégis gyors lehessen az egyenesekben, hogy előzni és védekezni is lehessen” – magyarázta Alonso a Kínai Nagydíj előtt.

A csapat bevállalósabb lesz Kínában, mint korábban, állítja a technikai igazgató:

“Ezen a pályán már korábban is jól mentünk, és biztos vagyok benne, hogy ezen a hétvégén is erősek leszünk. Nem különbözik majd nagyon a hozzáállásunk, de azt hiszem, már megvan az önbizalmunk ahhoz, hogy elhiggyük, a dobogóra állhatunk vagy győzhetünk is. Agresszívebben állhatunk a dolgokhoz annál, ahogy korábban tettük, persze azt is szem előtt tartjuk majd, hogy megőrizzük a Toyotával szembeni előnyünket” – mondta Bob Bell a csapat futamelőzetesében.