Bénáznak

Bénáznak

Egyre inkább úgy tűnik, hogy idén nem a teljesítmény, a megnyert futamok döntenek majd a bajnoki cím sorsáról, hanem az, hogy melyik esélyes lesz képes hiba nélkül teljesíteni az utolsó két versenyt. Felipe Massa és Lewis Hamilton a Japán Nagydíj után kapott hideget-meleget.

“2008 azzal fenyeget, hogy az eldobott lehetőségek éveként emlékezzünk majd rá, az elpocsékolt bajnokság éve lesz” – írta az olasz Gazzetta dello Sport.

A Corriere dello Sport ugyanebben a hangnemben kommentálta a történteket: “Felipe Massa és Lewis Hamilton Japánban tovább folytatta elkeseredett küzdelmét a bajnokság eldobásáért.”

“A történelem ismétli önmagát. Hamiltoné volt a legjobb autó, a pole-ból indult, de nem volt képes háttérbe szorítani az egóját” – állt a spanyol Marcában.

A francia Le Parisien szerint Hamilton és Massa  “fiatal és labilis”, és az egykori pilóta, Mark Blundell szintén az érettség hiányát rója fel nekik cikkében.

Hamilton nagy rajongói, a két világbajnok, Niki Lauda és Damon Hill is megkritizálta a bajnokságot vezető mclarenest.

“Lewis türelmetlenül várja, hogy megnyerje a címet, de ezt nem lehet erőltetni” – mondta Hill egy rádióinterjúban.

“Csalódtam Lewisban. Tavaly is ugyanígy dobta el a bajnokságot, teljesen felesleges kockáztatásokkal” – nyilatkozta az osztrák legenda.

Hamilton még a brit sajtóban is kapott: “Amikor ki kellett volna maradnia a balhéból, nemcsak az egyik, de mindkét Ferrarival ütközött.”

Még a McLarennél sem védték meg igazán Hamiltont Fuji után:

“Lewis időnként túl tüzes” – mondta Norbert Haug. “Jobb lett volna, ha Lewis bölcsebben viselkedik az első kanyarban” – értékelt a csapatfőnök, Ron Dennis.