A Forma-1 legboldogabb csapata az elmúlt két verseny után egyértelműen a Renault lehet. Fernando Alonso két egymást követő futamon győzött, és amíg Szingapúrban a szerencse is komoly szerepet játszott, addig Fujiban már magabiztosan jött a siker. A Renault újabb 15 pontjával tovább erősítette a Toyotával szembeni előnyét a konstruktőri bajnokságban, a francia csapat két futam alatt.

“Nagyon boldog vagyok az eredmény miatt, öröm a csapatnak, Fernandónak, Nelsonnak, és a Renault-nak is. A győzelem teljesen megérdemelt: Fernando és Nelson is kiválóan versenyzett, a  stratégiánk pedig ragyogóan működött. A nehéz idénykezdet után után szeretnék köszönetet mondani a csapat minden tagjának a munkáért. Mondtunk, hogy visszatérünk majd az élre, és ma bizonyítottunk is” – mondta a csapatfőnök, Flavio Briatore.

Sorozatban másodszor

Sorozatban másodszor

Sorozatban másodszor


Alonso a verseny után alig hitte el, hogy egymás után két futamot is megnyert:

“Még most is nehéz elhinni, amit ma véghezvittünk! A szingapúri győzelem meglepetés volt, de ott sok rendkívüli körülmény segített, de ma semmi ilyesmi nem volt. Megint győztünk, méghozzá egy olyan pályán, amely elméletileg nem is fekszik nekünk annyira. A csapat kiemelkedő munkát végzett, az idény kezdete után mostanra a harmadik legerősebb alakulat lettünk. Két győzelem egymás után, hihetetlen, nagyon boldog vagyok ma!” – mondta a kétszeres világbajnok.

Alonso 10 pontjához a versenyen legtöbb helyet javító Nelsinho Piquet is hozzátett még 5 pontot, a brazil a negyedik helyével igazán kitett magáért.

“Nagyon örülök az eredménynek. Szerencsém volt a rajtnál, de az autó végig nagyon jó volt, bírtam a tempót, csak oda kellett figyelnem, és hajtani, ahogy lehetett. Nagyon erősen hajrázunk, remélem, így is folytatjuk a végéig” – nyilatkozta a brazil.