A Toyotánál tegnap úgy döntöttek, hogy a hazai futam, a Japán Nagydíj előtt kijátsszák a jokert, azaz élnek az idényenkénti egyszeri büntetlen motorcsere lehetőségével, Timo Glock autójába így friss erőforrás került.

A döntés jónak bizonyult, a német pilóta a második szabadedzést meg is nyerte – természetesen nagyon örült az eredménynek, de nem bízza el magát.

“Jó nap volt! Most először vezettem a Fuji Speedwayen, így meg is kellett tanulnom a pályát délelőtt, de nem tartott sokáig, két-három kör kellett hozzá, bár nem könnyű pálya. A [második] edzés elején volt egy jó köröm, és természetesen nagy öröm a csapat számára, hogy a pénteket a leggyorsabbként zárhattuk itt, Japánban. Én is örülök, és szeretném, ha egész hétvégén ebben a pozícióban lehetnék. Persze ez nagyon nehéz feladat, de talán a helyi szurkolók adnak még egy kis lendületet.”

Trulli fején a vulkán

Trulli fején a vulkán

Trulli fején a vulkán


Glock csapattársa, Jarno Trulli a délutáni edzésen is csak a 10. helyig kapaszkodott, így értelemszerűen nem volt olyan elégedett, mint a német. Az olasz veterán egyébként, ahogy tavaly, idén is egyedi sisakkal készült a Toyota hazai futamára. Míg egy évvel ezelőtt cseresznyevirágokkal utalt a helyszínre Trulli, addig az idei fejfedőre a pálya szomszédságában található Fuji hegy került.

A sisakdivatból egyébként Glock sem maradt ki, az ő bukójára a német zászló mellé a japán lobogót is ráfestették.