Segíts magadon, Räikkönen is megsegít...

Segíts magadon, Räikkönen is megsegít…

Kimi Räikkönen a Japán Nagydíj előtt végre nyíltan is kimondta, hogy segíti Felipe Massát, ha kell. A világbajnok azért arra is kitért, hogy Fujiban ő is a győzelemért versenyez majd.

“Volt néhány pocsék versenyem, szóval nem lenne rossz, ha végre másképp alakulna. Majd meglátjuk, mi lesz a szabadedzésen holnap. Tavaly a száraz pályán versenyképesek voltunk, remélem, jó eredményt érünk majd el. Nem érzem, hogy nyomás alatt lennék – tudom, hogy jó eredményt vár tőlem a csapat, de én is ugyanezt várom el magamtól. Jó lenne győzni” – nyilatkozta Räikkönen az újságíróknak Fujiban.

Massa bajnoki esélyeiről és saját szerepéről így beszélt a finn:

“Ő is futja majd a saját versenyét, és én is a sajátomat. A csapat mindkét bajnokságot meg akarja nyerni, és tudom, hogy mit várnak tőlem. Felipének meg kell nyernie a futamot, és talán én is segíthetek valahogyan, de nehéz kiszámítani, hogyan alakulnak a dolgok. Először is mindenképpen az élre kell kerülnie” – mondta a bajnok.

A Ferrari célja, hogy az utolsó három versenyen mindannyiszor kettős győzelmet arasson a csapat, így az ideális végeredmény természetesen Massa első, és Räikkönen második helye lenne Japánban, Kínában és Brazíliában is.