Az ismétlés nem valószínű

Az ismétlés nem valószínű

Két hete Szingapúrban megtört a jég, Fernando Alonso egy, a Renault csapat pedig két év után újra futamot nyert. A győzelemről azonban a kétszeres világbajnok is tudja, hogy a szerencse játszott a kezére, de a futam előtt mutatott formája – két edzéselsőség – miatt a Japán Nagydíj előtt is van ok a bizakodásra.

“Igaz, hogy az utcai versenyek mindig eltérnek a szokásostól, és az eredmény az autó versenyképességén és beállításain kívül azon is múlik, hogy mennyit kockáztat az ember” – magyarázta Alonso.

“Sokat dolgoztunk, hogy Szingapúrba új alkatrészeket vihessünk, de maradt még az utolsó három futamra is, így azt hiszem, hogy Fujiban is gyorsak lehetünk majd. Mindent beleadunk majd, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a pénteki szabadedzésekből” – folytatta.

“A szingapúri győzelem után a csapat nagyon vágyik újra erre az érzésre. Ennek ellenére realista maradok, a Ferrarikkal és a McLarenekkel nehéz lenne küzdeni, de mindent beleadok majd, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzük, hiszen a konstruktőri bajnokság negyedik helyéért folyó harc még nagyon szoros.”

Alonso a tavalyi Japán Nagydíjon összetörte a McLarent, és kiesett, a Renault viszont a 2007-es idény egyeteln dobogós eredményét könyvelhette el Fujiban.