Idén biztosan nem tesztel

Idén biztosan nem tesztel

Idén áprilisban a Danica Patrick sporttörténelmet írt, amikor a Japánban első női pilótaként futamot nyert az IndyCar sorozatban. A 26 éves hölgy eredménye nem csak az amerikai versenysorozat, de általában a formaautós versenyek történetében is újdonság volt.

Patrick sikere után természetesen újra előkerült a “nő kellene az F1-be” évről évre felbukkanó témája, és úgy tűnt hogy a Honda csapat – a japán gyártó az IRL kizárólagos motorszállítója – fogadja is az amerikai pilótát. A csapat vezetője, Nick Fry többször is jelezte, hogy kipróbálnák Danicát a teszten, és a versenyzőnőt is érdekelte volna a dolog, ha nem csak pr-esemény szintjén vezethetett volna.

Azóta persze sok víz lefolyt a Dunán, a Hondánál egyre  inkább Fernando Alonso lett az első számú célpont. Ha a spanyol szerződtetésére nincs is esélyük, Nick Heidfeld, vagy akár a GP2-es Bruno Senna is sokkal előrébb áll a csapatlistáján, mint a győzelme óta a dobogót is elkerült Patrick.

A Hondánál most kijelentették, hogy a versenyzőnő biztosan nem tesztel majd náluk a szezon végét követően: “Nem szerepel a terveink között Danica Patrick tesztelése” – mondta ki kerek perec a csapat szóvivője.