A Ferrarinál hatalmasat bakiztak Szingapúrban, amikor Felipe Massát úgy engedték ki a bokszból, hogy az üzemanyagtöltő cső még az autóhoz volt csatlakoztatva. A csapat az ún. nyalókás ember helyett már tavaly óta lámpával irányítja a bokszkiállásokat, de idén már két baleset is történt a rendszer miatt.

“Sajnos hiba történt. Nem az elektronikus rendszert használtuk [a lámpához], hanem kézzel irányítottuk. Amikor ilyen sok autó jön be a safety car miatt, olyankor jobb a nyalókához hasonlóan működtetni, csak ilyenkor a zöld fényt kell kézzel kapcsolni, de emberi hiba történt” – magyarázta a csapatfőnök, Stefano Domenicali.

A Massa-incidens után a további bokszkiállásoknál már a hagyományos nyalókát használta az autók kiengedésére, de arról még nem döntöttek, hogy végleg visszatérnek-e a régi eljáráshoz.

“Meg fogjuk vizsgálni, hogy mi is történt a bokszkiállások alatt. Feszült helyzet volt, valakit ismét elütöttek. Jól volt, nem történt baja, de olyan feszültség volt, hogy úgy döntöttünk, inkább nem használjuk a fényjelzést a további kiállásoknál. Nem hiszem, hogy sokan cserélnének a táblát tartó fickókkal, akik a kiállásokat vezénylik. Én nagyon tisztelem őket. Nem élversenyzők, de fontos részei a csapatnak. Nehéz a munkájuk, és óriási nyomás alatt vannak” – mondta a csapatfőnök, aki azt is egyértelműen kijelentette, hogy a hibát elkövető csapattag állása nem került veszélybe, mert a Ferrarinál “együtt győzünk, és együtt bukunk”.

Nem lesz könnyű győzni

Nem lesz könnyű győzni

Nem lesz könnyű győzni


A csapat Szingapúrban nem szerzett pontot, így az egyéni küzdelemben Lewis Hamilton hétpontos előnybe került Massával szemben, és a McLaren a konstruktőri bajnokságban is átvette a vezetést. Domenicali igen egyszerű megoldást javasol a címek biztosítására: megnyerni mindhárom maradék versenyt, de nagyon:

“Még három verseny van, mi pedig azzal a hozzáállással megyünk mindegyikre, hogy kettős győzelmet aratunk. A képességeink megvannak hozzá, a cél pedig világos. Nem lesz könnyű, de voltak már nehéz pillanataink az elmúlt években, és mégis képesek voltunk győzni, néha veszíteni, a lelkesedésünk viszont soha sem csökkent.”