Az olasz MotoGP-sztár, Valentino Rossi a hétvégén begyűjtötte hatodik világbajnoki címét a csúcskategóriában, és felvetette, hogy újra beülne egy Forma-1-es Ferrariba egy teszt erejéig.

A Doktor 2004-ben és 2006-ban is tesztelt már a csapatnál, sőt az is felmerült, hogy esetleg az F1-ben folytatja a pályafutását, azonban végül a motorozásnál maradt. Most sem Räikkönen vagy Massa állására pályázna, mindössze élvezni szeretné egy kicsit a Forma-1-es vezetést.

“Milyen ajándékot kérnék, ha megszerzem a címet? Szeretnék megint Ferrarit vezetni. Nem utcai autót, hanem a Forma-1-est. Be kell vallanom, hogy hiányzik a dolog. De nem hiszem, hogy lesz még rá lehetőségem, amikor legutóbb vezettem, akkor annak célja is volt, most viszont csak az élvezetről szólna” – nyilatkozta Rossi még a győzelme előtt.

Nem ez lenne az első alkalom

Nem ez lenne az első alkalom


Az olasz azt is elmondta, hogy jelenleg is kiváló kapcsolatot ápol a Ferrari csapattal.

“A kapcsolatunk nagyszerű, mindig beszélek Domenicalival [a Ferrari csapatfőnöke]. De van még két évem a Yamahánál, és 31 évesen már késő lenne elkezdeni a Forma-1-et.”

“Valentino Rossi? Óriási! De így megy ez, mond valamit, aztán mindenki azon csámcsog. Persze ha komolyan gondolja, meg lehet szervezni” – reagált Domenicali a hírre.