Az olasz MotoGP-sztár, Valentino Rossi a hétvégén begyűjtötte hatodik világbajnoki címét a csúcskategóriában, és felvetette, hogy újra beülne egy Forma-1-es Ferrariba egy teszt erejéig.

A Doktor 2004-ben és 2006-ban is tesztelt már a csapatnál, sőt az is felmerült, hogy esetleg az F1-ben folytatja a pályafutását, azonban végül a motorozásnál maradt. Most sem Räikkönen vagy Massa állására pályázna, mindössze élvezni szeretné egy kicsit a Forma-1-es vezetést.

“Milyen ajándékot kérnék, ha megszerzem a címet? Szeretnék megint Ferrarit vezetni. Nem utcai autót, hanem a Forma-1-est. Be kell vallanom, hogy hiányzik a dolog. De nem hiszem, hogy lesz még rá lehetőségem, amikor legutóbb vezettem, akkor annak célja is volt, most viszont csak az élvezetről szólna” – nyilatkozta Rossi még a győzelme előtt.

Nem ez lenne az első alkalom

Nem ez lenne az első alkalom

Nem ez lenne az első alkalom


Az olasz azt is elmondta, hogy jelenleg is kiváló kapcsolatot ápol a Ferrari csapattal.

“A kapcsolatunk nagyszerű, mindig beszélek Domenicalival [a Ferrari csapatfőnöke]. De van még két évem a Yamahánál, és 31 évesen már késő lenne elkezdeni a Forma-1-et.”

“Valentino Rossi? Óriási! De így megy ez, mond valamit, aztán mindenki azon csámcsog. Persze ha komolyan gondolja, meg lehet szervezni” – reagált Domenicali a hírre.