Ígéretesen indult a Szingapúri Nagydíj a Ferrari számára, Felipe Massa a pole-ból, Kimi Räikkönen pedig a harmadik helyről rajtolt az F1 első éjszakai versenyén. A bajnoki esélyes brazil versenyét egy rettenetesen elrontott bokszkiállás tette tönkre, ahol az egyik szerelő hibájából az üzemanyagtöltő csővel együtt engedték ki, majd még egy bokszutcaáthajtásos büntetést is kapott, ugyanis a ferrarisok, ahogy Valenciában, most is veszélyesen engedték rá Adrian Sutilra.

Fekete nap

Fekete nap

Fekete nap


A világbajnokon is kifogott az elrontott bokszkiállás, ugyanis közvetlenül Massa mögött állt ki, később a finn egészen az ötödik helyig küzdötte magát, de négy körrel a leintés előtt a falban végezte.

“Amikor Felipe bejött probléma volt az üzemanyagtöltővel. Látta a zöld fényt, és ennek megfelelően elhagyta a bokszot, de a lámpának még nem kellett volna zöldre váltania, ez a csapat hibája volt, nem az övé. Sajnos előfordul az ilyesmi, minden a legrosszabbkor jön össze, ezért mindig 100 százalékosan kell teljesíteni, de ma nem így történt. Ma leszerepeltünk” – nyilatkozta a futam után Massa versenymérnöke, Rob Smedley.

Massa, aki a verseny után egyébként igyekezett megvigasztalni a hibázó szerelőt, elárulta, hogy még egy defekt is nehezítette a dolgát a futamon:

Van ilyen

Van ilyen

Van ilyen


“Nehéz lenyelni, amikor az ember így veszít el egy futamot, az autó tökéletes volt. Jó volt a stratégiánk, úgy látszott, hogy kettős győzelmet is arathatunk. De a dolgok pillanatról pillanatra változnak, ma is ez történt. A bokszkiállásnál az egyik srác hibázott, de hát emberek vagyunk. Mindenki igyekszik a lehető legjobban dolgozni, de előfordul az ilyesmi. Amikor a biztonsági autó még kint volt, nem veszítettem kört, de kaptam egy áthajtásos büntetést, és később még bal hátsó defektem is volt” – magyarázta Massa.

“Ezen a pályán lehetetlen volt előzni, így a mezőny végéről már nem volt esélyem pontot szerezni. Hogy három futam alatt be tudok-e hozni hét pontot? Lehet, hogy nagyon nehéz lesz, de lehet, hogy könnyen megy. A lehetőség benne van, nem szabad feladni, én legalábbis biztosan nem fogom” – tette hozzá.  

Pocsék csapatmunka

Pocsék csapatmunka

Pocsék csapatmunka


Amellett, hogy a brazil hétpontos hátrányba került Lewis Hamiltonnal szemben, a csapat is elvesztette a vezetést a konstruktőri küzdelemben. A csapatfőnök, Stefano Domenicali természetesen nem volt elégedett a szingapúri eredménnyel:

“Fekete nap, nincs mit ragozni ezen. Esélyünk volt a kettős győzelemre, de végül egy pontot sem szereztünk. Csalódottak vagyunk, de nem törtünk meg. Mindig is fel tudtunk állni, különösen a nehéz helyzetekben, és most is így teszünk majd. A helyzetünk a bajnokságokban nehezebb lett, de van még három futam, sok-sok pontot lehet gyűjteni” – mondta az olasz.