Robert Kubica néhány héttel ezelőtt nyilvánosan is elkezdte kritizálni a BMW teljesítményét, és a csapat iránta tanúsított elkötelezettségét. A lengyel és a csapatfőnök, Mario Theissen két hete Monzában le is ültek tisztázni Kubica panaszait, de ő nem lett sokkal elégedettebb:

“Nem változott sokat az álláspontom. Valóban megbeszéltük a dolgokat, de nem titok, hogy semmi csodás eredmény nem született. Jó beszélgetés volt, de a helyzet nem nagyon változott.”

Kubicát főleg az bántja, hogy ő mindent belead a bajnoki cím megszerzésébe, de szerinte a csapatban másoknak nem ez a célja:

“Versenyzőként az ember mindig a maximumot szeretné, mindig jobb autót, mindig egy kicsit gyorsabbnak lenni. Még ha győz is az ember, mindig lehet találni valamit, amin javítani lehet. Nem titok, hogy mi nem úgy fejlődtünk, ahogy mondtuk. Mostanában már nincsenek nagy előrelépések a teljesítményben, persze még így is vannak jó eredmények” – magyarázta a lengyel.

A lengyel többet várt

A lengyel többet várt

A lengyel többet várt


Összességében azonban úgy érzi Kubica, hogy inkább csak az autó megbízhatósága miatt tartanak ott, ahol, a fejlesztés már nem megy a BMW-nek.

“A köridők tekintetében nem mi vagyunk a legjobbak, de az autó nagyon megbízható, így jönnek az eredmények. Követtünk el hibákat új alkatrészek bevetésével, de gyorsan javítottunk is, a csapat reakciója jó volt. De a fejlesztéssel bukdácsolunk, nehezen találunk olyasmit, amitől javulna a teljesítmény. Mindig van valami újdonság, de nem hozzák az eredményeket, amikre a tesztek és a szélcsatornás vizsgálatok után számítunk.”

Kubica jelenleg harmadik a bajnoki küzdelemben 64 ponttal, csapattársa, Nick Heidfeld az ötödik 53 ponttal, a csapat pedig 17 ponttal a Ferrari és 12-vel a McLaren mögött a harmadik a konstruktőri címért folytatott harcban.