Minden remény odalett

Minden remény odalett

Fernando Alonso a Szingapúri Nagydíjon idén talán legígéretesebb formáját mutatta, hiszen a háromból két szabadedzést megnyert, és az időmérőn is jól ment, a Renault azonban cserbenhagyta, az autó az üzemanyagszelep meghibásodása miatt a kvalifikáció második szakaszának elején megállt alatta.

Alonso láthatóan nagyon dühösen és csalódottan hagyta ott az autót, a fejét fogta és a levegőt öklözte elkeseredésében. Az eset után ugyanilyen hangulatban nyilatkozott.

“Még sehol sem voltunk ilyen erősek. Majdnem mindegyik edzést megnyertem, és az időmérő első szakaszában egy laza körrel lettem hatodik. Máskor nem számítana sokat, de itt az eddigi legnagyobb lehetőség szállt el!”  

Alonso mindenképpen jó eredményt várt a kvalifikáción, de úgy gondolja, hogy most már minden elveszett, szinte felesleges a pályára lépnie:

“A pole elérhetetlen volt, de biztos vagyok benne, hogy a második-harmadik hely meglett volna. Ez a futam már elveszett. Itt nem lehet előzni, én pedig csak a 15. helyről indulok, nagyjából csak körözgetni fogok, már most lefutott verseny. Esetleg ha lenne 10-12 kieső, meg biztonsági autós szakaszok… de csodák nincsenek! Jobban kellene dolgoznunk az időmérőkön, főleg az ilyen pályákon, ahol nem lehet előzni. Előre tudtuk, hogy már a 8-9. rajthely is gondot okozna, a 15. már mindennek a vége” – magyarázta Alonso elkeseredetten az időmérőn.