Egyre biztosabbnak tűnik, hogy a Forma-1-esek nem ússzák meg vizes pálya nélkül a Szingapúri Nagydíj versenyhétvégéjét. Ahogy szerdán, úgy a csütörtökről péntekre virradó éjszakán is szakadt az eső a városban, és bár péntek délelőttre kitisztult valamennyire az ég, az első szabadedzések előtt újra gyülekeznek a felhők.

A helyi idő szerint hétkor (nálunk 13:00) kezdődő első edzés előtt két órával az ég kimondottan borús, a zivatarok, felhőszakadások esélye a különböző előrejelzések szerint 40-60 százalék közötti. A páratartalom 70 százalékos, míg a hőmérséklet 30 Celsius fok, és az este leszálltával sem csökken majd 26 fok alá.

A tegnapi pályabejárások után több pilóta is panaszkodott a 10. és 13. kanyarnál elhelyezett kerékvetőkre, amelyekre az építők túl magas bukkanókat szereltek.

“Aggódunk, hogy ha rájuk hajtunk, megsérülhet az autó alja. Ha az egyik autónak baja lesz, nem gond, beülünk a tartalékautóba [pontosabban a csapat újjáépítheti az egy teljes autóra való pótalkatrészekből], de ha mindkettőnek baja lesz, már mehetünk is haza” – mondta még tegnap Fernando Alonso.

A pilóták a versenyigazgatóhoz, Charlie Whitinghoz fordultak az ügyben, aki el is rendelte a “teknősnek” elkeresztelt bukkanók átalakítását az első edzés kezdetére.

Nem Herr Sauber akart bombázni

Nem Herr Sauber akart bombázni

Nem Herr Sauber akart bombázni


A BMW Saubernél nem csak a kerékvetők miatt aggódhattak tegnap, ugyanis este rendőrök ürítették ki a csapat garázsát egy bombariadó miatt – írja a svájci Blick. A szingapúri hatóság emberei viszonylag gyorsan átvizsgálták a helyszínt,és miután nem találtak robbanószerkezetet, a BMW-sek folytathatták is a munkát.

Aggasztó azonban, hogy mi történhet, ha valakinek a futam alatt támadhat kedve hasonló módon szórakozni, reméljük, senki nem merít ihletet a mostani incidensből.