Hamilton és Räikkönen nem számít, a bajnokság a lényeg

Hamilton és Räikkönen nem számít, a bajnokság a lényeg

Miután Lewis Hamilton végleg elvesztette a Belga Nagydíjon szerzett győzelmét, biztossá vált, hogy világbajnoki küzdelem két éllovasát, őt és Felipe Massát csak egyetlen pont választja el az utolsó négy verseny előtt.

Sokan úgy érzik azonban, hogyha Massa kevesebb, mint hat ponttal győz (négyet vesztett Hamilton és kettőt nyert a brazil a spái büntetéssel) az év végén, akkor nem lesz megérdemelten bajnok. Ő úgy gondolja, hogy egyetlen pont is elég  a címhez.

“Ha csak egy ponttal nyerek, akkor is én leszek a bajnok, ez nem számít semmit” – mondta Massa Szingapúrban.

A ferraris nem akar különösebben foglalkozni Hamilton ügyével, de az FIA döntését helyesnek gondolja a fellebbezés elutasítását illetően:

“Nekem nem kell ezzel foglalkoznom, csak a bajnoksággal, ami még teljesen nyitott. De már az elején gondoltam, figyelembe véve a szabályokat, hogy nem lesz könnyű dolguk a fellebbezéssel. Persze az eredmény kihirdetéséig nem lehetett biztosat tudni, de úgy gondolom, hogy végül fair döntés volt. De nem gondolok erre, én a mostani versenyre koncentrálok. Sokkal fontosabb, mint a média és a politika. Az én dolgom a versenyzés.”

Massa azt is kijelentette újra, hogy a mostanra gyakorlatilag esélytelen Kimi Räikkönentől nem vár semmit, csak magára számít a bajnoki cím megszerzésében.

“Nem várok semmit. Csak magammal szemben van elvárásom, az, hogy lehetőleg mind a négy hátralévő futamon megnyerjem, ha pedig ez nem megy, akkor a lehető legelőrébb végezzek. A legjobb munkát kell végeznem, hiszen komoly az esély, hogy megszerezzem az egyéni címet és a csapat pedig a konstruktőri bajnokságot. Ezzel kell foglalkoznom.”