Különleges sisakot is kap

Különleges sisakot is kap

Nick Heidfeld nagyon várja a Forma-1 első éjszakai versenyét, alkatilag illik hozzá, hogy az edzések és a futam is sötétben zajlik majd.

“Elvileg kiváló ötlet az éjszakai verseny. Én inkább éjjeli bagoly vagyok, szeretek későn lefeküdni, és nem vagyok koránkelő típus, nekem fekszik majd a versenyhétvége üteme” – mondta a német.

Bár a monacói és a sepangi tapasztalatok alapján alkotott már valamilyen képet magában az új helyszínről, Heidfeld örült volna neki, ha nem ugranak rögtön a mély vízbe Szingapúrban.

“Mindenki nagyon várja a Szingapúri Nagydíjat, először is, mert új pálya, másodszor, mert utcai pálya, harmadrészt pedig, mert éjszaka versenyzünk majd. Ennek ellenére örültem volna, ha tesztelhettünk volna, főleg esőben. Az eső a mesterséges megvilágítással együtt egyelőre teljesen kiszámíthatatlan tényező. A reflektorok elméletileg nappali fényt teremtenek majd,  de senkinek sincs még tapasztalata arról, hogy milyenek is lesznek ezek a fényviszonyok Forma-1-es sebesség mellett, főleg, hogy a közeli Kuala Lumpurhoz [Malajzia fővárosa] hasonlóan az eső itt is gyakori dolog, főleg esténként” – magyarázta Heidfeld.

A versenyre egyébként Felipe Massa, Kimi Räikkönen és Heidfeld is különleges sisakot kap majd a Schuberth-től, a gyártó a vadászrepülők fejfedőinél használt technológiát, egy tükröződést kiszűrő bevonatot visz fel a versenyzők sisakrostélyaira, hogy a lehető legkisebbre csökkentsék az esetleg nedves aszfaltról visszaverődő fény zavaró hatását.