Az idény kezdete után gyorsan világossá vált, hogy a konstruktőri küzdelemben az első három hely en a Ferrari a McLaren és a BMW osztozik majd, így a többi csapatnak a negyedik pozícióért kell megküzdenie. A középmezőny alakulatai közül előbb a Red Bull látszott a favoritnak, de a Toyota az idény második felére előretört, és a Renault is kezdte összeszedni magát.

De amíg a japán csapat az Európa Nagydíj után 10 pontos előnnyel állt a rivális előtt, addig Fernando Alonso spái és monzai negyedik helyezéseinek és a toyotások nullázásainak köszönhetően ez eltűnt, a Renault és a Toyota egyenlő pontokkal várja a hajrát.

Bízik a sikerben

Bízik a sikerben

Bízik a sikerben


Jarno Trulli szerint azonban annak ellenére, hogy az utóbbi két futamon elpártolt mellőlük a szerencse, végül mégis ők fognak diadalmaskodni.

“Biztosan képesek leszünk a negyedik helyen végezni, idén már sok erős eredménnyel bizonyítottunk. Kétszer erőből jutottunk a dobogóra, és pár futammal ezelőtt még 10 pontos előnyünk volt, ami jobban is tükrözte a versenyképességünket. Spában és Monzában szerencsétlenek voltunk, és most holtversenyben vagyunk a Renault-val” – mondta az olasz veterán.

“Izgalmas küzdelem lesz, mert nagyon szoros a verseny. Apróságok is teljesen megváltoztathatják a helyzetet, de én bízom benne, hogy meg tudjuk verni a Renault-t, mert az elmúlt két versenyen nem az igazi formánk látszott. Mindent beleadunk, hogy ezután is a dobogókért harcolhassunk, és hogy végül a negyedik helyen végezzünk” – folytatta.

Az utolsó négy verseny előtt a Toyota és a Renault is 41 ponton áll.