A bajnokság és Massa nem téma

A bajnokság és Massa nem téma

Kimi Räikkönen Monzában sorozatban harmadik futamán nem szerzett pontot, a világbajnok Lewis Hamilton mögött 21, míg csapattársa, Felipe Massa mögött 20 pontos hátrányban van. A negyedik helyen álló finn mostanra közelebb áll az ötödik Nick Heidfeldhez, mint a pontverseny harmadik helyét birtokló Robert Kubicához.

Räikkönen ellenfele inkább Heidfeld és Heikki Kovalainen lehet a 4-5-6. helyért folyó küzdelemben ezután, és szinte biztos, hogy be kell sorolnia Massa mögé, hogy segítse a brazil bajnoki hajráját – ő  azonban egyelőre nem akar ilyesmivel foglalkozni.

“Igyekszem helyrehozni a dolgokat, most csak ez számít. Nem gondolkodom semmi máson. Remélem, hogy jobbá tudjuk tenni az autót. Nem igazán foglalkoztat, hogy mi is lesz a következő néhány futamon. A helyzetem nem jó, de szeretnék még néhány erős versenyt teljesíteni” – mondta Kimi a futam után.

Räikkönen utóbbi versenyei alapján egyébként lassan nem az a kérdés, hogy a finn akar-e segíteni Massának a bajnoki cím megszerzésében, hanem, hogy képes-e rá egyáltalán. Ahhoz, hogy a brazil hátvédje lehessen, a lehető legtöbbször kellene Lewis Hamilton előtt végeznie, de a mclarenes Belgiumban és Olaszországban is alaposan elverte őt.