Mindenki csak önmagáért dolgozik

Mindenki csak önmagáért dolgozik

Az Olasz Nagydíj után Felipe Massa egyetlen pontnyira áll a bajnokságban vezető Lewis Hamilton mögött, míg a tavalyi győztes, Kimi Räikkönen 20 ponttal csapattársa mögött csak a negyedik helyen, már csak matematikai esélyesként toporog.

A Ferrari csapatfőnöke, ha nem is egészen nyíltan, de kimondta, hogy Räikkönennek ezután Massát kell támogatnia:

“A legfőbb szempont a csapat érdeke, és ezt a pilóták is tudják. Természetesen Kimi mindent belead majd, a lehető legrámenősebb lesz ezután is, de figyelembe kell vennie, hogy Felipe sokkal közelebb van Lewishoz” – mondta Stefano Domenicali.

Räikkönen eddig kimondottan kelletlenül és elutasítóan beszélt Massa támogatásáról, a brazil pedig mostanra úgy van vele, hogy nem is vár semmit:

“Hogy sikerül-e nyernem vagy sem, az egyáltalán nem Kimin, vagy akárki máson múlik. Én ülök az autóban, én nyerem meg a futamon, és én hibázok. Ez az én játékom” – mondta a brazil.

“Együtt dolgozunk, és mindketten azt akarjuk, hogy a Ferrari legyen a világbajnok. De nem vagyunk barátok, nincs is magánjellegű kapcsolatunk. Amint vége a közös megbeszélésnek, [Räikkönen] már lép is ki az ajtón” – tette hozzá.

Massa azt állítja, hogy semmi kétsége afelől, hogy képes lesz legyőzni Hamiltont, és megszerezni a címet, “máskülönben nem is ülhetne a Ferrariban”.