Robert Kubica két évvel ezelőtt Monzában szerezte pályafutása első dobogóját. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, a mostani Olasz Nagydíj előtt a lengyel már arról beszélt, hogy még mindig nem mondott le a bajnoki esélyeiről.

“Még mindig a legjobbat akarom nyújtani, hogy a bajnokságért küzdhessek. Ki kell használnom a lehetőségeket, mint amikor Kimi épp kiesik vagy más furcsaság adódik a versenyen. A normális futamokon, a McLaren és a Ferrari hibái nélkül nem tudjuk elverni őket” – mondta Monzában Kubica, aki jelenleg 18 pontos hátrányban a pontverseny harmadik helyén áll.

A lengyel az utóbbi hat futamon csak egyszer állt dobogóra, és úgy érzi, hogy már a csapat sem az ő érdekében, hanem sokkal inkább a konstruktőri eredményért dolgozik.

A csapat már nem hisz az esélyeiben?

A csapat már nem hisz az esélyeiben?

A csapat már nem hisz az esélyeiben?


“Az én szempontomból elég világos a helyzet. Autóversenyző vagyok, a legjobb eredményért küzdök, és ha ez megvan, akkor az nekem és a csapatnak is jó. Ha szerzek nyolc pontot, akkor azt hozzám és a csapathoz is felírják, de mostanában a BMW számára már nem én voltam a prioritás. Ezért érzem azt, hogy lassan én vagyok az egyetlen őrült, aki még a bajnokságra gondol idén” – panaszkodott a 23 éves pilóta.

“De amíg végleg el nem veszik minden esély, addig nyomnom kell, és remélem, hogy a csapat is ezen lesz. Azt hiszem, ők is igyekeznek. Ez a helyzet” – tette hozzá.

Kubica szerint a BMW már a szezon első felében lemaradt a két élcsapattól:

“Azt hiszem, nem sikerült annyit fejlesztenünk az autón, mint a Ferrarinak és a Mclarennek. Az első három futamon még hasonló szinten álltunk, de amikor Európába jöttünk, megnőtt a hátrány. Néha még mindig tudok Kimivel küzdeni, mint Valenciában vagy Hockenheimben, de a győzteshez képest egyre csak növekszik a lemaradás. Valenciában a harmadik lettem, ami jó helyezés, de majdnem 40 másodperccel végeztem a győztes mögött – ez elég nagy lemaradás” – kesergett Kubica.