Az indiai milliárdos, Vijay Mallya nem egészen egy éve vette meg az akkor még Spyker néven futó kiscsapat jelentős részét. A Force India egyre javuló formája ellenére a csapaton belül feszültségek vannak, és ezt a társtulajdonos is elismeri.

“Igen, akadnak véleménykülönbségek, de ezek a nézeteltérések még azelőttről erednek, mielőtt beszálltam volna a csapatba.”

A csapatfőnök, Colin Kolles és a technikai vezető, Mike Gascoyne harcában azonban Mallyáé a végső szó, legalábbis ő ezt állítja. Kolles sem önállóskodhat.

“Mindenki tudja, hogy én vagyok a főnök, a döntéseket én hozom. Colin is az én utasításaim alapján végzi a dolgát,és nekem számol el. Azt teszi, amit mondok, a végső döntések az én kezemben vannak” – mondta a milliárdos Spában.

A csapatfőnök is csak alkalmazott

A csapatfőnök is csak alkalmazott

A csapatfőnök is csak alkalmazott


A csapat frontemberévé fejlődött tulajdonos szerint semmi alapja sincs a találgatásoknak, miszerint kiábrándult volna az F1-ből az eddig inkább csak partijaival és hatalmas üvegpalotájával kitűnő csapat viszonylagos sikertelensége miatt.

“Nyitott szemmel érkeztem. Teljesen ostobaság azt feltételezni, hogy csalódtam, mert alábecsültem a feladatokat” – mondta Mallya, aki a Force India tető alá hozása előtt a Benetton szponzoraként már a kilencvenes években is kapcsolatba került a sporttal.