Trulli szerint világos az eset

Trulli szerint világos az eset

Jarno Trullinak nem sok érdeke fűződik a Ferrari bajnoki címéhez, mint ahogy ahhoz sem, hogy Lewis Hamilton ne nyerhessen, az olasz veterán mégis úgy gondolja, hogy jól döntöttek a versenybírók Belgiumban, amikor szabálytalan előzés miatt megbüntették a mclarenes versenyzőt.

“Nekem az a véleményem, hogy Hamilton előnyt szerzett a sikán levágásával. Ha a pályán maradt volna, biztosan nem lett volna meg a sebessége ahhoz, hogy megelőzze a Ferrarit. Monza is ilyen, ha ott valaki levágja az első sikánt, utána beállhat az ellenfél szélárnyékába, és a Roggia előtt kifékezéssel megelőzheti” – mondta a veterán pilóta a Gazzetta dello Sportnak.

“Ha az ember kívülről támad, akkor számolnia kell a kockázattal, ugyanis aki a belső íven van, azé a kanyar. Ha nincs elég hely, akkor vissza kell venni. Ha fal lett volna ott a menekülőút helyett, akkor is támadott volna Lewis? Ha kavicságy lett volna, akkor sem lett volna semmi esélye az előzésre, a koszos gumik miatt” – magyarázta Trulli.

Úgy látszik, a versenyzők közül egyáltalán nincs mindenki meggyőződve róla, hogy Hamilton összeesküvés áldozata, Trulli mellett Massa szerint is a mclarenes hibázott, FeranandoAlonso pedig egy rádióinterjúban így foglalta össze a kérdést: “Végül mindig a versenybíróknak van igaza, ha tetszik, ha nem.”

Kíváncsian várjuk a pilóták biztonsági szervezete, a GPDA véleményét is, az állandó szószóló, Mark Webber eddig még nem nyilatkozott.