A nevető harmadik

A nevető harmadik

Felipe Massa a Belga Nagydíjon ugyan csak a harmadik helyen autózott, de végül Kimi Räikkönen kiesésével és Lewis Hamilton megbüntetésével megörökölte a győzelmet. A brazil pilóta örül, hogy így szorosabb lett a bajnokság, de sajnálja Räikkönent, és Hamiltont is csak félig-meddig ítéli el a történtek miatt.

“Előfordul az olyasmi, mint amit Lewis csinált, bár szerintem egy kicsit túl optimista volt,amikor azt gondolta, hogy elég lesz épp csak visszaadnia a pozíciót Kiminek, és máris előzhet újra. Az ilyen incidensekről gyakran esik szó a pilóták eligazításán, és mindenki nagyon jól tudja, hogy a sikán levágása után teljesen vissza kell adni a helyet és a megszerzett előnyt. Ha Lewis rendesen bevette volna a kanyart, biztosan nem lett volna olyan közel Kimihez, hogy a rövid célegyenes végén megelőzhesse. Talán ha várt volna, és a következő egyenesben előz, akkor más lett volna a helyzet” – véleményezte az esetet Massa.

A brazil Räikkönenről is beszélt a futam után:

“Természetesen örülök, hogy nyertem, de igazán sajnálom Kimit. Tudom, milyen vezetni, és az utolsó körökben elveszíteni a versenyt. Ő más helyzetben volt mint én, amikor jött az eső, a győzelemért küzdött, nagyon elkeserítő lehetett ez számára, hiszen ragyogóan versenyzett.”