Piquet-nek van félnivalója

Piquet-nek van félnivalója

Nelsinho Piquet nincs könnyű helyzetben a jövő évi szerződését illetően, ugyanis a Renault utánpótlásprogramjában két versenyző is eséllyel pályázik a helyére.

Míg az év első felében a GP2 Asia sorozatot megnyerő francia, Romain Grosjean volt a “mumus”, addig mostanra a “normális” GP2-ben őt is elhomályosító brazilnak, Lucas di Grassinak vannak jó kilátásai a 2009-es szerződésre.

Grosjean jelenleg a ponttáblázat negyedik helyén áll, pontegyenlőségben, de hátrányban di Grassi mögött, akinek teljesítménye elképesztő, tekintetbe véve, hogy az első három fordulót (hat futamot) kihagyta, azóta viszont dobogót dobogóra halmoz, míg francia riválisa elég rapszodikusan szerepel.

A hírek szerint a csapat komolyan fel akarja mérni a 24 éves di Grassi képességeit, a jövő hétre Jerezbe tervezett tesztsorozat mindhárom napján vezet majd a Renault-nál.

Di Grassi mellett szól származása, ugyanis a Renault számára fontos brazil piac így Piquet lecserélése esetén is kapna egy eladható arcot – persze Grosjean francia, ő sincs hátrányban -, továbbá az is, hogy kiváló nyilatkozó, Piquet-hez hasonlóan jóképű, igazi PR-álom.