Veszni hagyják a győzelmet?

Veszni hagyják a győzelmet?

A McLarennek nyolc napja van, hogy írásban is beadja a fellebbezését az FIA-nál Lewis Hamilton belgiumi büntetését illetően, de elképzelhető, hogy a csapat inkább annyiban hagyja a dolgot – állítja több brit lap. Mivel elméletileg a bokszutca-áthajtásos büntetés utólag nem támadható, Hamilton pedig ilyenben részesült – ezt azonban a verseny legvégén automatikusan 25 másodperces büntetésre váltják -, így valószínű, hogy a csapat fellebbezését érdemi tárgyalás nélkül dobnák vissza. A Guardian szerint a McLaren ma dönt a kérdésről.

“Felfoghatatlan, hogy ne lehessen fellebbezni egy ilyen esetben. Ez az egész bajnokság kimenetelét befolyásolhatja” – nyilatkozta a háromszoros világbajnok, Jackie Stewart.

A köztudottan nem FIA-rajongó skót legenda szerint az is nonszensz, hogy nem főállású versenybírók döntenek a büntetésekről. [A futamokon egy háromfős bizottság dönt, amely egy állandó, utazó tagból, és két helyi versenybíróból áll.]

“Az F1 vonzza a legnagyobb pénzeket a sportban, mégis részmunkaidőben dolgozó emberek felügyelik, ami következetlen döntésekhez vezet” – mondta Sir Jackie.

Niki Lauda, aki korábban a Forma-1 történetének legrosszabb döntésének nevezte a büntetést, már nem hisz az FIA pártatlanságában.

“Sosem hittem ezekben a történetekben, de mostanra számomra is világos, hogy a Ferrari különleges elbánásban részesül” – mondta az osztrák veterán.

Egy másik volt versenyző, Hans-Joachim Stuck is így látja: “Az inga a Ferrari irányába lendül, és szinte mindig ez a helyzet.”