Hamilton összeesküvés áldozata?

Hamilton összeesküvés áldozata?

A Belga Nagydíj után szabálytalan előzés miatt büntetést kapott Lewis Hamilton esete a természetesen hatalmas felháborodást váltott ki a rajongók és a szakértők egy részében, a brit sajtó pedig egyértelműen a mclarenes versenyző pártján áll, az FIA Ferrari iránti elfogultságáról, és összeesküvésről ír. De nem csak a britek között vannak olyanok, akik úgy érzik, hogy a büntetés beszennyezte a Forma-1-et, a háromszoros világbajnok Niki Lauda sem érti a történteket.

“Ez a Forma-1 történetének legrosszabb döntése. A legelfajzottabb ítélet, amit valaha is láttam. Teljességgel elfogadhatatlan, hogy három tisztviselő így befolyásolja a bajnokságot!” – háborgott az osztrák legenda.

Az FIA egyébként közölte, hogy a McLaren büntetés elleni fellebbezését nyolc napon belül írásban is le kell adnia a csapatnak, és azután bírálhatják csak el. A döntésre valamikor egy hónapon belül kerülhet sor, azonban egyes szakértők szerint nincs sok esélye a csapatnak, ugyanis a bokszutca-áthajtásos – ebben az esetben az annak megfelelő 25 másodperces – büntetések utólag nem támadhatók.