Itt volt vége

Itt volt vége

Kimi Räikkönen ragyogó kezdés után az utolsó körökig vezette a Belga Nagydíjat, de az eső megérkezésével Lewis Hamilton utolérte a bajnokot, és hatalmas csatába kezdtek. A mclarenes az utolsó sikánnál próbálta megelőzni Räikkönent, de levágta a kanyart, majd a célegyenes végén újra előzött. Räikkönen és Hamilton ezután a vizes és forgalmas pályán oda-vissza előzték egymást, míg végül a finn a falnak nem vágta az autót.

Räikkönen azt mondta a kiesés után, hogy nem elégedett volna meg a második hellyel, mindent egy lapra tett fel.

“Mindent vagy semmit játszottam, sajnos kiestem. Csakis győzni akartam. Kellettek a pontok, ezért a győzelemre hajtottam, nem akartam hátrébb végezni, mert azzal csak pontokat veszítettem volna. Meglátjuk, mi lesz ezután” – mondta.

A futam leintése után az FIA vizsgálat alá vette a Räikkönen és Hamilton küzdelmét, több mozzanat is kérdéses. Lehetséges, hogy Hamilton előnyt szerzett a sikán levágásával, annak ellenére is, hogy nem használta ki előzésre azt, ugyanis nem adta át egyértelműen a vezetést Räikkönnek. A világbajnokra is várhat büntetés, ha versenybírók úgy ítélik meg, hogy blokkolta a mclarenes előzési kísérletét, azaz egynél többször változtatott irányt.

A futam után Räikkönen nem akarta kommentálni az előzést:

“Megvannak a szabályok a kanyar levágásáról és az előnyszerzésről, meg fogják vizsgálni a dolgot. Nincs mit mondanom.”

Az FIA vizsgálata mellett a Ferrari külön panaszt is benyújtott Hamilton ellen, ez azonban nem a kanyarlevágásra vonatkozik, hanem a mclarenes egy másik, nem tisztázott akciójával kapcsolatos.