Nehéz lesz nyerni

Nehéz lesz nyerni

Kimi Räikkönennek nem nagyon megy a kvalifikáció idén, a világbajnok az elmúlt öt futamon egyszer sem jutott az első sorba. Belgiumban sem volt szerencséje, a kvalifikáción csak a negyedik rajtkockát szerezte meg, jó fél másodperccel lemaradva a leggyorsabb Lewis Hamiltontól.

Räikkönen ezelőtt sorozatban háromszor nyert Spában, de úgy tűnik, hogy idén nem sok esélye van a folytatásra, de azért még nem adta fel, a győzelemről beszél.

“A Q3-ban a második próbálkozásomnál hibáztam, leestem az ívről a 7. kanyarban. Kár, értékes időt veszítettem, pedig egy kicsit előrébb is végezhettem volna. De mindegy, az autóval nagyjából elégedett vagyok, úgy viselkedik, ahogy szeretem” – mondta a finn az időmérő után.

“Természetesen egy kicsit csalódott vagyok, mert szerettem volna jobban teljesíteni – a negyedik hely nem épp ideális, ha a győzelemre hajt az ember. De azért van még esélyem, főleg versenybeállításokkal. Az időjárás döntő tényező lesz, igyekszünk majd a lehető legjobban felkészülni rá” – tette hozzá.