A Toro Rosso két hét múlva Jerezben teszten próbálja ki Takuma Satót, aki jó eséllyel pályázik a kiscsapat egyik 2009-es versenyzői helyére. Volt Super Aguri-s csapattársa, Anthony Davidson azonban kénytelen már a Forma-1-en kívül is nézelődni.

Davidson, aki sok évnyi tesztpilótáskodás után 2007-ben és 2008 első néhány futamán a Super Aguri-nál kapott lehetőséget a versenyzésre, legutóbb az Európai Nagydíjon azt nyilatkozta, hogy akár újra lenne tesztpilóta is, ha komoly ajánlatot kapna, de a hírek szerint az amerikai karriert is fontolgatja. A 29 éves angol a múlt hétvégén a IRL sorozat detroiti állomásán vendégeskedett, és pár héttel ezelőtt csak egy biciklis sérülés akadályozta meg, hogy teszteljen is a Panther csapatnál.

Ide ülhetne be

Ide ülhetne be

Ide ülhetne be


Az idén csak egy autót indító alakulat jövőre már két járgánnyal szeretne rajthoz állni, így Davidsonnak jó kilátásai vannak a versenyzői posztra. Ha úgy akarja, volt F1-es munkaadója, a Honda is segíti az ügyét, hiszen a japán gyártó az IRL kizárólagos motorszállítója.

Davidsonnak már 2005-ben ajánlottak versenyzői lehetőséget az IndyCarral idénre összeolvadt ChampCarban, de az angol akkor az F1-re kívánt koncentrálni és visszautasította a felkérést.