A BMW a Valenciában az Európa Nagydíjon felemás hétvégét zárt: míg Robert Kubica a dobgóra állhatott, addig Nick Heidfeld lemaradt a pontszerző helyről. A hétvégén Belgiumba érkezik az F1-es mezőny, és a csapat motorokat nem kímélő pályán is többet vár a legutóbbi produkciónál.

“Talán nem Spa a leggyorsabb pálya – ez a cím Monzát illeti meg -, de Spában van a leghosszabb padlógázas szakasz. A tavalyi verseny után kiszámítottuk, hogy a pilótáink 1865 méteren keresztül, azaz 24 másodpercig nyomták tövig a pedált. A motorerő és a megbízhatóság kulcsfontosságú” – magyarázta a BMW Sauber főnöke, Mario Theissen.

A hiba kizárva

A hiba kizárva

A hiba kizárva


“Nick [Heidfeld] autójába új motor és sebességváltó kerül a hétvégén, míg Robert [Kubica] a Valenciában már futottakat használja. Az idény első kétharmadában egyszer sem kellett műszaki hiba miatt kiállnunk, célunk, hogy ez a megbízhatóság ezután is fennmaradjon. Az eredmények szempontjából szeretnénk még tovább lépni, és mindkét autót erős pontszerző helyre várjuk Spában” –  üzent Theissen Heidfeldnek, aki az utolsó versenyeken a jövő évi szerződéséért autózik.

A 2007-es Belga Nagydíjon a német pilóta az 5. helyen végzett, míg Kubica kilencedikként, pont nélkül fejezte be a versenyt.