Kimi Räikkönen az Európa Nagydíjon sokadjára is a győzelemre esélytelenül autózott, hibázott a bokszban, majd motorhiba miatt ki is esett Valenciában. A bajnok tudja, hogy lassan az utolsó esélyt kapja, hogy fordíthasson.

“A Belga Nagydíj az év egyik fénypontja számomra, és általában jó eredményeket is érek el Spában. Most is erre van szükségem, jobban, mint valaha. A legutóbbi futam azok közé tartozott, amiket legjobb gyorsan elfelejteni. Kínos ennyiszer negatív főszereplőnek lenni, de volt már ilyen máskor is, és talán nem is utoljára fordult elő ilyesmi a pályafutásom során. Meg kell birkózni az ilyen helyzetekkel is, persze iskoláskoromban sem szerettem rossz jegyeket hazavinni. Annyit tehetek, hogy még keményebben dolgozok legközelebb” – írta Räikkönen a Ferrari honlapján.

Már háromszor győzött Spában

Már háromszor győzött Spában

Már háromszor győzött Spában


A világbajnok Valencia után hazament edzeni Svájcba, majd Monzában tesztelt. Úgy gondolja, hogy sikerült javítani az autón, de a fejlesztések valódi eredménye csak a Belga Nagydíj időmérőjén látszik majd. A futamot a legutóbbi három alkalommal Räikkönen nyerte, és természetesen idén is szeretné folytatni a sorozatot.

“Nagyon jó emlékeim vannak erről a versenyről. Nagyszerű lenne sorozatban negyedszerre is győzni, főleg, hogy már jó néhány hónapja nem nyertem versenyt. A valenciai csalódás után a sikerrel visszatérhetnék a bajnoki küzdelembe. Tavaly sikerült jó beállítást találni az év végére, és meg is nyertem pár versenyt, idén is erre van szükség, mert most már fel kell zárkóznom. Nem lehetetlen, 13 pont sok, de tavaly két futammal a vége előtt még 17 pont hátrányban voltam.”

Az év egyik fénypontja

Az év egyik fénypontja

Az év egyik fénypontja


A finn nagyon várja a versenyt:

“Az időmérő eredménye kulcsfontosságú lesz. Tavaly megszereztem a pole-t, és idén is szeretném. Ezen a pályán nagyon fontos a jó aerodinamikai csomag a sok gyors kanyar miatt. Hosszú a kör, el kell kapni a jó ritmust. Igyekszem majd jó beállításokat találni a szabadedzéseken, szombaton, az időmérőn pedig mindent beleadok. De akárhogy is lesz, mindig öröm Spában versenyezni. Igazán különleges érzés ezen a pályán vezetni.”