Senna nyert a hercegségben
Senna nyert a hercegségben

Senna – olajmilliókkal az F1-be?

Senna – olajmilliókkal az F1-be?

Senna nyert a hercegségben
Berger támogatja Sennát
Monacóban 2. győzelmét szerezte
A GP2-ben kell bizonyítania
Kiscsapat is jó lesz neki
Előbb a GP2-ben lenne bajnok
Név, tehetség, pénz - minden együtt az F1-es karrierhez
Fotó megosztása:

Név, tehetség, pénz - minden együtt az F1-es karrierhez

Név, tehetség, pénz – minden együtt az F1-es karrierhez

A legvalószínűbb forgatókönyv szerint a néhai háromszoros világbajnok, Ayrton Senna unokaöccse, Bruno jövőre már a Forma-1-ben, a Toro Rossó-nál versenyez majd. A jelenleg a GP2-es bajnokság második helyén álló brazil srácot régóta támogatja a Toro Rosso csapatfőnöke, Gerhard Berger, és Sebastian Vettel távozásával üresedés is lesz a csapatnál.

Növeli Senna esélyeit, hogy a hírek szerint a brazil olajvállalat, a Petrobras is hajlandó lenne mélyen a zsebébe nyúlni a kedvéért. A 24 éves versenyzőt a Toro Rossó-n kívül szóba hozták a Hondával és a Williamsszel is – a Petrobras az utóbbi csapat szponzora is -, de még tesztpilótai állást is említettek a bennfentesek a BMW-nél vagy a Toyotánál.

Az utóbbi lehetőség annyira nem hozza lázba Sennát:

“Ha egy nagyon jó csapat tesztpilótai állást ajánlana egy évre, úgy, hogy a következő évben már versenyezhetnék, akkor az jónak tűnne. De elsősorban versenyzői helyet szeretnék. Több versenygyakorlatra van szükségem, időmérős tapasztalatokra, ezeket nem lehet tesztelés közben megtanulni. Remélem, hogy versenyzési ajánlatot kapok, ha most [a GP2-ben] elég jól megyek” – mondta a kérdésről a brazil.