Nem pihen

Nem pihen

Michael Schumacher az F1-ből való visszavonulása után is a Ferrari kötelékében maradt. A Forma-1-es csapatot tanácsadóként és alkalmi tesztpilótaként segíti, és az utcai autók tesztelésével és fejlesztésével is foglalkozik.

Múlt kedden is az utóbbi minőségében ült egy F430 Scuderiába a Nürburgringen, de a dolog nem alakult jól. A hétszeres világbajnok a részben nedves Nordschleifén állítólag 250 km/órás tempónál elvesztette az uralmat a prototípus felett, és a korlátnak csapódott – írja szemtanúkra hivatkozva a Bild. Az autó összetört, de Schumi sérülés nélkül úszta meg a dolgot.

“Michael hívott, és azt mondta, hogy összetörtük az autót, de egy másikkal folytatjuk a munkát” – nyilatkozta Schumacher szóvivője, Sabine Kehm.

Úgy tűnik, hogy a 2006-ban visszavonult Schumacher továbbra sem kíván hátradőlni, és otthon, biztonságban üldögélni a kanapén – az F1-es és utcai autós tesztek mellett a német superbike-sorozatban is rajthoz áll időről időre, sőt nem ritkán bukik is, nehezen mond le a veszélyről.

A hír tegnapi megjelenése után a Ferrari szóvivője, Luca Colajanni ma cáfolta, hogy Schumacher vezette volna az autót a baleset idején. Colajanni azt állította, hogy a gyártó állandó tesztpilótája, Raffaele de Simone vezetett, míg Schumi csak utasként ült az F430-asban.