Fernando Alonso nem épp jó szájízzel távozott Hockenheimből két hete, a spanyol a versenyen jó rajtpozícióból indulva végül még pontot sem szerzett, míg újonc csapattársa, Nelsinho Piquet a dobogón végzett. A kétszeres világbajnok ezen a hétvégén jobb eredménnyel szeretné kiköszörülni a csorbát.

“Nehéz versenyem volt [Hockenheimben], de számítottam is rá, tudtam, hogy nehéz lesz eredményre váltani a futamon az időmérőn mutatott jó formát. Számomra csalódást keltő eredmény született, de Nelson dobogójával a csapat sok pontot gyűjtött, ami nagyon fontos a bajnokság szempontjából” – mondta a Német Nagydíjról Alonso.

A renault-s versenyző számára különleges futam következik a hétvégén a Hungaroringen:

Itt győzött először

Itt győzött először

Itt győzött először


“Itt nyertem az első Forma-1-es futamomat a Renault-val 2003-ban, és mindig is jól mentem. Örülök, hogy újra visszatérhetek idén is, el vagyok szánva rá, hogy javítsak a németországi eredmény után. Számomra mindenképp kedves ez a verseny, szép emlékeim vannak, és a futam általában a születésnapom környékére esik. Sok a néző, az emberek kedvesek, mindig nagyon melegen fogadnak, ezért szeretnek a paddock lakói évről évre visszajönni ide” – jellemezte a Magyar Nagydíjat a spanyol.

“Elég nehéz pálya, és a verseny idején általában nagyon meleg szokott lenni, ami nem könnyíti meg a versenyzők és a szerelők dolgát. A jó sebességhez nagy leszorítóerő kell és jó tapadás, így lehet kihozni a legtöbbet a lassú kanyarokból. A pénteki szabadedzéseken tehát ezeken fogunk dolgozni” – magyarázta a Hungaroringet Alonso.