A főnöknek sem tetszett a hockenheimi produkció

A főnöknek sem tetszett a hockenheimi produkció

A múlt heti Német Nagydíjon Fernando Alonsónak semmi sem jött össze a versenyen: hiába rajtolt az ötödik helyről, elhibázott előzgetései miatt folyamatosan hátrébb csúszott, majd a verseny végén még meg is pördült egyszer, és végül a 11. helyen ért célba. Éles kontrasztban áll ezzel újonc csapattársa, Nelsinho Piquet eredménye, aki ugyan hatalmas mázlival, de a 17. rajtkockából egészen a dobogó második fokáig jutott.

Az egyébként pártatlansággal nehezen vádolható spanyol lapok is fanyalogtak a kétszeres világbajnok teljesítményén, és Alonso első, 2001-es, Minardinál töltött idényét emlegették. A Diario AS kiemelte, hogy most először a csapatfőnök, Flavio Briatore is kritikus hangot ütött meg kedvencével kapcsolatban, amikor olasz újságíróknak azt mondta, hogy “egyáltalán semmi sem tetszett” neki a spanyol versenyzésében.

További kritikát váltott ki az is, hogy a kétszeres világbajnok nyilvánosan nem gratulált csapattársának a dobogóhoz. Az El País újságírója ugyan megjegyezte, hogy Alonso később sms-ben köszöntötte Piquet-t, de azt is hozzátette, hogy:

“Nyilvánvaló, hogy az ilyen vereségek nagyon fájnak neki. Semmiben nem akar veszíteni senkivel szemben.”