Heidfeld felszálló ágban 2 Gyengén sikerült Nick Heidfeld számára az idény első fele, két dobogós helyezése ellenére is hátrányban volt Robert Kubicához képest, ugyanis az időmérőkön rendre alulmaradt. A német versenyzőnek problémát okozott a gumik gyors felmelegítése, és nem érezte magát jól az autóban. Heidfeld azt állítja, hogy mostanra sikerült megoldania a problémát, és az elmúlt két versenyen mutatott eredményei – Silverstone – 2. hely, Hockenheim –  4. hely – igazolják is a szavait.

A német szerint még mindig nincs olyan formában, mint 2007-ben, de egyre javulni fog.

“Nem tartok még ott, de egyre közelebb járok. Az időmérőn hibáztam, de ez most nem ugyanolyan volt, mint két futammal ezelőtt, amikor egyszerűen túl lassú voltam, és nem tudtam, mi az oka. Úgy érzem, hogy a jó irányba haladnak a dolgok, és ettől nagyon elégedett vagyok. Azt hiszem, a barcelonai teszt volt a legfontosabb pont az idényben, kipróbáltam néhány dolgot, és megtaláltam a megoldásokat. Persze van még mit finomítani, még mindig tanulok. El kellett gondolkodnom néhány dolgon, mielőtt természetessé váltak volna” – magyarázta Heidfeld az Autosportnak.

A 32 éves versenyző  jövő évi helye egyelőre bizonytalan a BMW-nél, és nem gondolja azt, hogy a mostani javulás befolyásolná a szerződésével kapcsolatos helyzetet, de a hozzáállása pozitív.

“Semmi sem változott. A szerződésről nem tudok mit mondani. De azt gondolom, hogyha valaki, akinek eddig problémái voltak, most pedig csak 12 pontnyira van a bajnokság élén állóktól, és csak hétre az év versenyzőjének tartott Roberttől [Kubica], akkor ez nem rossz helyzet” – értékelt a BMW-s.