Vajon kiharcolja a folytatást?

Vajon kiharcolja a folytatást?

A BMW Saubernél idén egyértelmű fölényben van Robert Kubica, annak ellenére is, hogy Nick Heidfeld is háromszor dobogóra állt már – legutóbb a Brit Nagydíjon. A 31 éves német pilóta nehezen érzett rá az idei gumikra, az eddigi tíz futamból egyetlen alkalommal szerepelt csak jobban társánál az időmérőn, de a lengyel Silverstone-ban nem is lépett pályára az utolsó körben.

Ennek ellenére a Brit Nagydíjon már a korábbinál jobb formát mutatott Heidfeld, de a jövője a csapatnál bizonytalan. Az világos, hogy a BMW szeretné megtartani Kubicát, de a németet lehet, hogy lecserélik. A csapatfőnök, Mario Theissen semmit nem árul el a tervekről.

“A 2009-es felállást valamikor a nyári szünet és az idény vége között jelentjük be. Egyelőre semmi változás” – mondta.

Heidfeld teljesítményét így értékeli a BMW-vezér:

“Ha egy csapat a világbajnokságot tűzi ki célul, akkor a két jó pilótára van szüksége. Persze a legjobb versenyző sem robot, csak akkor képes szállítani az eredményeket, ha a felszerelés, a környezet és minden más is rendben van. Silvertsone-ban Nick meggyőzően szerepelt, jó volt az időmérőn, gyors volt a versenyen, elképesztő előzéseket csinált, és kiválóan bánt az autóval a nagyon nehéz körülmények között.”

“Úgy látom, hogy az elmúlt hetek kemény munkája meghozta a gyümölcsét. Meg vagyok győződve róla, hogy a szezon második felében már egy erősebb Nick Heidfeldet láthatunk majd” – mondta Theissen.