A McLaren pilótát cserél? 1

Rosbergért ejtik Kovalainent?

Michael Schumacher menedzsere, Willi Weber szerint Nico Rosberg jövőre a McLarennél folytatja majd pályafutását. A német nyilatkozata egybeesik a jelenleg williamses Rosberg szavaival, aki épp egy friss interjúban beszélt arról, hogy a Williamsen kívül is gondolkodik.

Lehet, hogy Weber nem csak a levegőbe beszél, hiszen a Nico Hülkenberg révén, aki jelenleg tesztpilótaként áll alkalmazásban a Williamsnél, beláthat a színfalak mögé is.

“Olyan záradéka van a szerződésében, amelyet a Williams biztosan nem tud teljesíteni” – mondja Rosbergről Weber a Sport Bildnek.

A német szakember azt állítja, hogy a záradék szerint – amelyre egyszer már Frank Williams is utalt –  Rosberg az idény végén szabad lehet, ha a csapat a konstruktőri bajnokságban nem végez legalább a negyedik helyen. Erre valóban kevés esély van, hiszen mind a Toyota, mind a Red Bull jóval erősebbnek tűnik, a grove-i alakulat jelenleg a csak 6. helyen áll, és a Renault és a Honda is csak egy-két ponttal van lemaradva mögöttük.

Ha a McLaren megszerzi 2009-re Rosberget, akkor a menedzser szerint Heikki Kovalainen – akit tavaly épp Rosberg elérhetetlensége miatt szerződtettek – visszatér majd előző csapatához, a Renault-hoz.