Jut is, marad is?

Jut is, marad is?

A múlt héten felröppent hír, miszerint a McLarenhez tavaly Fernando Alonsóval együtt érkezett spanyol szponzor, a Santander bank 2010-ben átigazol a Ferrarihoz. A hír megerősíteni látszik a pletykát Alonso leszerződéséről az olasz csapathoz, de most egy érdekes adalékkal is bővült a történet.

A Santander természetesen Alonso miatt lett 2007-ben a McLaren szponzora, és a spanyol távozásának nem is örültek túlságosan, de kitartottak a korábbi szerződés mellett. Úgy tűnik, hogy bejött a dolog, mert Lewis Hamilton népszerűsége miatt most is jó helyen van a hirdetésük, és úgy hírlik, hogy van annyira fontos a brit piac a Santandernek – amely Európa második legnagyobb bankcsoportja, és latin-amerikai érdekeltségekkel is rendelkezik -, hogy a további években is a McLaren partnerei maradjanak. 2010 után így állítólag a brit cégük, az Abbey logója díszeleghet majd a wokingi autókon.

Ha ez igaz, érdekes helyzet lesz, hiszen a bank így a Forma-1 két legnagyobb riválisát támogatja majd egyszerre, bár volt már erre korábban is példa, a Marlboro is hasonló szerepben volt a kilencvenes évek közepéig.