2009-től a Ferrari szponzora lesz a Bank Santander – számol be a Sport Bild. A német lap valószínűsíti, hogy Fernando Alonso szerződése van a háttérben. A spanyol bank ugyanis 2007-ben a kétszeres világbajnokkal és több más spanyol támogatóval együtt érkezett a McLarenhez.

Csakhogy egy viharos év után Alonso visszatért a Renault-hoz, s vele költözött a Mutua Madrilena biztosító is. Bár a pletykák szerint megpróbálta felbontani szerződését a wokingiakkal az eurózóna legnagyobb bankja, de a Santander logója idén is a McLaren autóit díszíti. Némi pénz árán ugyan, de mégis részesülhettek Alonso népszerűségéből, egyik fiókcégükkel, az Universiával Alonso ruháján is feltűntek.

A spanyol bank sokat költ az F1-re

A spanyol bank sokat költ az F1-re

A spanyol bank sokat költ az F1-re


2009-től viszont már a színben harmonizáló vörös autókon lesz a spanyol pénzintézet neve. A Bild szerint évi 25 millió eurót fizetnek majd a reklámszerződésért. Ezért az első és hátsó szárnyakon, valamint a pilóták overálján és sisakján is megjelenik a cég. De nem akármelyik versenyzőjén.

A Bild szerint, az üzlet része, hogy Fernando Alonso vezeti majd a Ferrarit.

A 25 millión felül Alonso évi 30 millió eurós fizetésnek felét is állnák. A jelenleg még a Renault-nál küzdő versenyző pénzének másik felét a Ferrari főszponzora, a Philip Morris adná, amelynek igen fontos a spanyol piac, így örülne Alonso érkezésének.

A Santander érdekeltsége

A Santander érdekeltsége

A Santander érdekeltsége


Alonso már többször nyilatkozott arról, hogy szívesen menne a Ferrarihoz, így az ő oldaláról is rendben van az ügy. Legutóbb épp azt mondta, az Olasz Nagydíj után dönt a jövőjével kapcsolatban. Ami tovább erősíti a Ferrari-vonalat, hiszen Michael Schumacher is a monzai futam után jelentette be visszavonulását, majd ugyanott hozták nyilvánosságra Kimi Räikkönen leszerződtetését.

Jelenleg Felipe Massának 2010, Räikkönennek 2009 végéig van szerződése a Ferrarival, ahonnan várhatóan Massának kell távoznia. Bár lehet, hogy egy évig tesztpilóta lesz.