Hétfőn vallomásában Max Mosley tagadta, hogy náci elemek szerepeltek volna azon az orgián, amelyen korábban prostituáltak társaságában részt vett. “Fel sem merült, nemcsak bennem, a többi szereplőben sem. Kevés dolgot tudok erotikátlanabbnak elképzelni, mint náci szerepet játszani” – mondta el a meghallgatás után a The Daily Telegraph-nak adott interjújában.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökéről korábban a News of the World jelentetett meg leleplező írást illetve titkosszolgálati eszközökkel készült felvételt, amikor öt prostituált társaságában részt vett egy szadomazo orgián.

Mindez azután került újra a lapok hasábjára, miután Mosley hétfőn megjelent a Legfelsőbb Bíróság hétfői meghallgatásán, mert pert indított a lap ellen, amely szerinte arra törekszik, hogy tönkretegye az életét és lejárassa. A 68 éves elnök komoly, a hasonló cselekményektől elrettentő büntetést szeretne kiharcolni a lap számára, amely szerinte megszegte személyiségi jogait.

Mindenki azt csinál otthon, amit akar

Mindenki azt csinál otthon, amit akar


A náci kérdés elsősorban azért kapott komoly hangot ebben az ügyben, mert az elnök a brit fasiszta mozgalom vezetőjének, Hitler barátjának, Oswald Mosley-nak a fia. Erre Mosley ügyvédje, James Price is kitért: “Ezen a tárgyaláson nincs helye az Oswald Mosley szerepéről szóló vitának. Az apa bűnét nem lehet számon kérni a fián” – mondta.

“Egész életemben ott lebegett a fejem felett a szüleim élete miatti előítélet. Az lenne az utolsó dolog, hogy ez jusson eszembe még szexuális életemmel kapcsolatban is. Nem tartom nácinak a szüleimet, de természetesen van összefüggés” – mondta erről Mosley, aki elismerte, hogy valóban szadomazo “eseményen” vett részt. Mint mondta a szórakozásért 5000 dollárt fizetett, amelyen egy német börtön hangulatát idézték fel, de senki nem viselt náci egyenruhát, és más náci elemek, tettek sem voltak.  

Tom Crone, a News of the World ügyvéde úgy vélte: az eset azt példázza, hogy a személyiségi jogok túlzott védelme miatt a hatalom birtokosai fontos információkat hallgathatnak el és korlátozhatják a szabad véleménynyilvánítás szabadságát.

Forrás: Info Rádió