Hosszú huzavona után az Ausztrál Nagydíj vezetői bejelentették, szerződést hosszabbítottak. Az új egyezség szerint 2015-ig rendezhetnek Forma-1-es futamot Melbourne-ben.

Korábban úgy tűnt, hogy a félig közútra épülő albert park-i pályán nem lesz több verseny, miután, Bernie Ecclestone a Formula One Management, a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló cég vezetője nyilvánvalóvá tette, hogy éjszakai versenyt akar rendezni Ausztráliában. Csakhogy a világítóberendezések felszerelésével járó költségeket a pálya üzemeltetői nem vállalták.

Az első futam az idei 18-ból

Az első futam az idei 18-ból

Az első futam az idei 18-ból


Ecclestone-t nem a sötétség vonzotta, hanem a nagyobb nézettség. Az évadnyitó futamra nagyon sokan kíváncsiak, csakhogy a legtöbb tévénézőt adó Európában reggel fél hat van, amikor az Ausztráliában fél háromkor elindul a verseny, ami sok nézőtől fosztotta meg a televíziókat, ami ugye csökkenti a reklámbevételeket  

Végül azonban sikerült megegyezniük, eltolták a versenyt, ha nem is este lesz, de helyi idő szerint délután ötkor kezdődik majd. “Elégedett vagyok a döntéssel, hogy 2009-től később rajtolnak a versenyek, ezzel nemcsak az Európai és Ázsiai nézők nyernek, de Melbourne és a Forma-1 egésze is” – mondta Ecclestone. “Az Ausztrál Nagydíj mindig is hatalmas show volt, az egyik legnagyobb nézőszámmal a Forma-1-ben.”