Egy héttel a silverstone-i tesztek után élesben is kipróbálhatja magát Kimi Räikkönen a brit pályán, ahová kedves emlékek fűzik. A finn pilóta esélyesként érkezik Nagy-Britanniába, hiszen az előző, Francia Nagydíjon csak a kipufogó hibája miatt szorult a második helyre.

Kimi Formula Renault-ban

Kimi Formula Renault-ban

Kimi Formula Renault-ban


“Úgy vélem erős és versenyképes lehet az autónk, mivel jó érzéseim voltak azzal kapcsolatban a múlt heti teszten, annak ellenére, hogy nem túl sok kört tettem meg vele. Hallottam, hogy szombatra és vasárnapra is esőt jósolnak, de versenyképesek leszünk mindenféle körülmények között. Silverstone remek pálya és a környék is jó..” – mondta Räikkönen a hétvégi Brit Nagydíjjal kapcsolatban. “Sokat versenyeztem itt 2000-ben, amikor egy igen erős szezonban nyertem a Formula Renault sorozatban. Szeretek versenyezni Silverstone-ban”- tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy a mi a helyzet a világbajnoki címmel, Räikkönen a várható választ adta az F1 Complete-nek: ” Még mindig jó esélyem van nyerni, csupán öt pont a hátrányom, ami azt jelenti, az egész megváltozhat egyetlen verseny alatt. Mindig fontos nyerni, de az is számít, hogy a többi esélyes miként szerepel. A lényeg, hogy előttük végezzek, még ha nem is leszek első vasárnap. Persze nyerni próbálok.”